با ما همراه باشید

بازار پول

عطش پول در بانک‌ها

632973 383 1
ترقی آنلاین:عملیات بازار باز یکی از مهم‌ترین روش‌های تامین کسری وجوه برای بانک‌ها به شمار می‌رود.
به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین،  در پنجاهمین حراج بانک مرکزی در عملیات بازار باز منتهی به اول اسفند ماه، موضع عملیاتی بانک مرکزی همچون حراج‌های گذشته، توافق بازخرید بود.
در این حراج، ۲۳ بانک و موسسه اعتباری غیربانکی شرکت کردند و سفارش‌های خود برای وجوه نقد که مجموع ارزش آنها به بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان می‌رسید را به بانک مرکزی فرستادند.
بانک مرکزی بر اساس سیاست‌های خود مبنی بر نرخ بهره بازار بین بانکی، ۱۰۵ هزار میلیارد تومان از این درخواست‌ها را پذیرفت و بخشی از وجوه نقد موردنیاز بانک‌های متقاضی را تامین کرد.
لازم به ذکر است که سررسید بازپرداخت این وام‌ها هفت روزه است و بانک‌های مقروض باید در این مدت، اصل پول را همراه با بهره آن را به بانک مرکزی بازگردانند.
حداقل این بهره که با نرخ توافق بازخرید یا نرخ ریپو شناخته می‌شود نیز در این هفته از ۲۲.۵ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافت.
این در حالی است که پیش از آن نرخ مذکور برای ۲۳ هفته در حوالی سطح ۲۱ درصد ثابت باقی مانده بود اما به نظر می‌رسد که با عطش شدید بانک‌ها برای نقدینگی، نرخ ریپو افزایش یافته که تاحدودی از این عطش بکاهد.
تزریق دوبرابری پول در بازار شبانه
در بازار شبانه یا بازار بین بانکی بانک های دارای مازاد می توانند نیازهای نقدینگی خود را از بانک های دارای کسری در تاریخ سررسید کوتاه مدت تری برطرف کنند.
در همین رابطه داده های بانک مرکزی در این هفته نشان می دهد حدود ۵ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان پول در بازار شبانه از سوی بانک مرکزی تزریق شده برابر با ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده و تقریبا از هفته قبل خود دو برابر شده است.
گفتنی است عملیات بازار باز یکی از مهم‌ترین روش‌های تامین کسری وجوه برای بانک‌ها به شمار می‌رود.
پرسش های شما
۱- عملیات بازار باز چیست؟
عملیات بازار باز به بانک مرکزی در رابطه با کنترل تورم و نرخ بهره ها در کشور ایران از طریق انجام معاملات اوراق بهادار کمک می کند.
۲- نحوه عملکرد عملیات بازار باز به چه صورت است؟
عملکرد عملیات بازار باز به عنوان یکی از اصلی ترین ابزار ها در سیاست های پولی از سوی بانک مرکزی به صورت مستقیم و غیر مستقیم می باشد.
۳- تاثیر عملیات بازار باز در اقتصاد کشور به چه صورت می باشد؟
یکی از تاثیرات عملیات بازار باز در اقتصاد کشور مدیریت نرخ سود در بازار های بین بانکی می باشد .

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار پول

رئیس‌کل بانک مرکزی راهی واشنگتن شد

farzin
فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی به منظور دیدار و گفت و گو با مقامات صندوق بین‌المللی پول تهران را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
به گزارش ترقی آنلاین ، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی را در این سفر دکتر کریمی معاون امور بین‌الملل این بانک همراهی می‌کند.
جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول است.
صندوق بین‌المللی پول اخیرا با انتشار گزارشی در پایگاه داده‌های آماری خود با اشاره به افزایش ۱۴۱ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، اقتصاد ایران را در این سال به عنوان بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور نیز در پنجاه‌ و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی با اشاره به این آمار منتشر شده در صندوق بین‌المللی پول گفت: ایران در سال ۲۰۲۲ از نظر شاخص برابری قدرت خرید ۱۶۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است.

ادامه مطلب

بازار پول

نقش‌آفرینی بانک سینا در صنعت غذایی کشور

سینا
تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و هلدینگ صنایع غذایی سینا با هدف افزایش سطح تعاملات فی‌مابین و ارائه و دریافت خدمات بانکی و ارزی به امضا رسید.
به گزارش ترقی آنلاین ، غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل بانک سینا در این مراسم با استقبال از گسترش همکاری بانک با هلدینگ صنایع غذایی سینا گفت: بانک سینا همواره ارتباط خوبی با مجموعه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی داشته و این تفاهم‌نامه در راستای توسعه همکاری با این صنعت غذایی است. امیدواریم بانک سینا با تعاملاتی که با مجموعه‌های صنایع غذایی برقرار کرده است، نقش جدی‌تری در تأمین مالی زنجیره ارزش این صنعت و کمک به تأمین امنیت غذایی کشور و تولید ملی ایفا کند.
وی افزود: امیدواریم تعاملات بین دو مجموعه در آینده ابعاد گسترده‌تری به خود بگیرد و همکاری‌های راهبردی توسعه یابد.
فتحعلی با اشاره به اینکه بانک سینا از ظرفیت‌های قابل توجهی برای تأمین نقدینگی زنجیره تولید هلدینگ غذایی سینا دارد، تصریح کرد: در این تفاهم‌نامه تلاش شده است نیازمندی‌های هلدینگ صنایع غذایی سینا به عنوان شرکت اصلی و همچنین سایر شرکت‌های زیرمجموعه در خصوص انجام امور بانکی و ارزی شناسایی شده و برای آن‌ها در قالب‌های مختلف راهکار و خدمات معرفی شود تا تعاملات فی‌مابین به بالاترین سطح خود برسد.
حمیدرضا شیران، مدیرعامل هلدینگ صنایع غذایی سینا ضمن ابراز خرسندی از افزایش سطح تعاملات با بانک سینا گفت: امضای این تفاهم‌نامه و گسترش همکاری‌ها جزو اولویت‌های ما خواهد بود و تلاش داریم با فرایندهای جدید در فعالیت‌های مالی شرکت، از پتانسیل بانک سینا بهره بیشتری بگیریم.
گفتنی است گروه صنایع غذایی سینا، به عنوان یکی از مجموعه‌های غذایی مطرح کشور در صنعت غذا، با دارا بودن هشت رشته فعالیت، گستره وسیعی از محصولات و خدمات را در سطح استانداردهای ملی و بین‌المللی عرضه می‌کند.

ادامه مطلب

بازار پول

کارمزد کارت‌به‌کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی

cart
بخشنامه کارمزد کارت‌ به‌ کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی ابلاغ شد.
به گزارش ترقی آنلاین، هزینه کارمزد کاربر برای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان؛ ۷۲۰ تومان می باشد.
بخشنامه اصلاح نظام کارمزد ۲۱ خردادماه عملیاتی می‌شود.
بر اساس تصمیم بانک مرکزی با اجرای بخشنامه، بانک صادرکننده کارت، بانک پذیرنده و خود پذیرنده به ازای هر تراکنش‌ مشمول کارمزد می‌شوند و مدل کارمزد کارت‌به‌کارت از طریق اپلیکیشن‌های پرداختی که با نام هاب فناوران شناخته می‌شود، هم تغییر می‌کند.
تا قبل از این بخشنامه، هزینه کارمزد کاربر برای تراکنش (انتقال وجه) زیر یک میلیون‌تومان ۶۰۰ تومان بود و حالا بر اساس این بخشنامه باید به ازای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان ۷۲۰ تومان کارمزد پرداخت شود.

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس