با ما همراه باشید

بازار سرمایه

روزگار عجیب بازار سرمایه

555
ترقی آنلاین:شاخص بورس از اسفند ۱۳۹۸ تا ۱۹مرداد ماه۱۳۹۹ و در طول ۵ماه بیش از یک ‌میلیون ‌و۶۰۰هزار واحد رشد کرد و از محدوده ۵۰۰هزار واحد به ۲میلیون ‌و۱۰۰هزار واحد رسید؛ این میزان رشد افراطی که در تاریخ بورس بی‌سابقه است با سقوطی سنگین البته مواجه شد و هم اکنون شاخص کل روی عدد یک میلیون و ۳۹۰ هزار واحد ایستاده است یعنی حدود ۷۰۰ هزار واحد افت نسبت به روز اوج.
به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین ، برای کسانی که با رویاهای بسیار چند سال پیش وارد بازار سرمایه شدند، 20 مرداد (1399) روزی تلخ و تاریخی محسوب می شود، روزی که شروع سقوط شاخص بورس در دولت قبل کلید خورد و می توان گفت تا امروز این وضعیت نزولی ادامه داشته است. جالب است که 20 تیر در شرایطی روزی تلخ شد که روز 19 مرداد رویایی ترین روز تاریخ سرمایه ایران است، روزی که شاخص به قله 2 میلیون و 100 هزار واحد رسید اما همچون کوه نوردی که باید قله را ترک کند در کمتر از یک روز افت شدید را شروع کرد و فقط طی 3ماه بیش از 42درصد افت کرد. این شاخص اگرچه از آن دوره به بعد در برخی مقاطع با برخی صعودهای کوچک و دوره‌ای مواجه شده است اما آمار‌ها نشان می‌دهد؛ بازار سهام در همه این مدت در رکود بوده و شاخص بورس هرگز نتوانسته همچون سال99 با صعود‌های بزرگی مواجه و حتی به سقف قله تاریخی خود نزدیک شود. طبق آمارهای موجود شاخص بورس در 2سال گذشته با وجود برخی رشد‌های مقطعی به ‌طور میانگین بیش از 30درصد افت کرده است اما مقایسه آماری میزان تورم و رشد قیمت‌ها در سایر بازار‌ها نشان می‌دهد که میزان زیان سهامداران به‌ مراتب فراتر از میانگین افت شاخص بورس است.
تحلیلگران عوامل مختلفی را در نزول 2ساله بورس دخیل می‌ دانند اما به زعم آنها؛ یکی از مهم‌ترین عوامل نزول شاخص‌های بورس در 2سال گذشته، رشد افراطی شاخص‌ها در سال1399 تحت‌تأثیر سیاست‌ها و تغییرات پولی دولت قبل بود؛ چرا که قیمت سهام شرکت‌ها به قدری افزایش یافته بود که سرمایه ‌گذاری در بورس توجیه اقتصادی خود را از دست داده بود، ضمن اینکه طبق قواعد علوم مالی، شاخص‌های بورس بعد از هر رشدی نیاز به اصلاح و تعدیل دارند و زمانی که رشد شاخص بیش از حد باشد دوره نزول نیز عمیق‌تر و طولانی تر خواهد شد.
آنطور که آمار‌ها نشان می‌دهد، در دوره اوج بازار در 19مرداد ماه 1399 که شاخص بورس سقف تاریخی خود را فتح کرد، نسبت قیمت به درآمد بازار سهام تا سطح 40مرتبه افزایش یافته بود. عددی باور نکردنی که در تاریخ نیم قرن فعالیت بورس بی‌سابقه بود؛ چرا که از زمان آغاز فعالیت بازار سهام در سال1346 تا سال1399 میانگین نسبت قیمت به درآمد بازار که به نوعی معیاری برای اندازه گیری، گران یا ارزان بودن قیمت سهام شرکت‌هاست، در محدوده 4.5 تا 7.5 مرتبه در نوسان بود و این نسبت فقط در برخی مقاطع کوتاه مثلا در سال1392 توانسته بود از مرز 10مرتبه تجاوز کند اما وقوع برخی عوامل در سال1399 منجر به رشد غیر قابل باور قیمت سهام شرکت‌ها شد و کار به جایی رسید که قیمت سهام برخی از شرکت‌ها هر روز و به‌طور مداوم بالاترین رشد را تجربه می‌کردند. اما ریشه این رشد‌های عجیب در درجه نخست مربوط به رشد تورم و افزایش قیمت دلار بود که یک محرک اولیه برای رشد و تقریبا طبیعی بود و عامل دیگر که عامل اصلی رشد افراطی شاخص‌ها بودند، کاهش نرخ بهره و دعوت دولت از مردم برای سرمایه‌ گذاری در بورس بود.
آن طور که آمار‌ها نشان می‌دهد؛ قیمت هر دلار آمریکا از ابتدای سال1397 که جرقه‌های اولیه رشد بورس نیز از همین دوره زده شد تا پایان نیمه نخست سال1399 با 610درصد رشد از 4500تومان تا محدوده 32هزار تومان پیشروی کرد و تورم هم با جهش شدید مواجه شد. به ‌طور طبیعی شاخص‌های بورس همگرایی زیادی با رشد قیمت دلار و تورم دارند و در دوره‌هایی که این 2 نماگر با رشد مواجه می‌ شوند، شاخص‌های بورس نیز صعود می‌ کنند؛ بنابراین می‌ توان گفت، این 2 مولفه محرک‌های اولیه رشد شاخص‌های بورس بودند. اما نمودار شاخص بورس نشان می‌دهد تا زمانی که بورس تحت‌تأثیر این2 عامل در حال رشد بود، روندی طبیعی و نسبتا ملایم داشت ولی از زمانی که نرخ بهره کاهش یافت و مسئولان نیز شروع به دعوت از مردم برای سرمایه ‌گذاری در بورس کرد، شاخص‌های بورس به شکل انفجاری صعود کردند و زمینه نزول‌های بعدی آن فراهم شد. آن طورکه آمار‌ها نشان می‌دهد؛ شاخص بورس از اسفند 1398 تا 19مرداد ماه1399 و در طول 5ماه بیش از یک ‌میلیون ‌و600هزار واحد رشد کرد و از محدوده 500هزار واحد به 2میلیون ‌و100هزار واحد رسید؛ این میزان رشد افراطی که در تاریخ بورس بی‌سابقه است با سقوطی سنگین البته مواجه شد و هم اکنون شاخص کل روی عدد یک میلیون و 390 هزار واحد ایستاده است یعنی حدود 700 هزار واحد افت نسبت به روز اوج.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار سرمایه

آغاز پویش تامین مالی جمعی « شرکت مکث الکترونیک»

مکث الکترونیک
پویش تامین مالی جمعی شرکت مکث الکترونیک جهت تأمین سرمایه در گردش تولید انواع لوازم خانگی، از طریق سکوی تأمین مالی جمعی آی‌بی‌کراد آغاز شد .
به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن ، سرمایه مورد نیاز این طرح 25میلیارد تومان ودوره سرمایه گذاری 12ماه که اصل سرمایه در انتهای دوره سرمایه گذاری پرداخت خواهد شد .حداقل سرمایه گذاری در این طرح 10میلیون تومان و حداکثر 1.25میلیارد تومان تعیین شده است .
نرخ سود مشارکت در این طرح  30درصد سالیانه می باشد که به صورت ماهیانه به سرمایه گذاران پرداخت خواهد شد. همچنین تضامین این طرح ، ضمانت‌نامه تعهد پرداخت برابر اصل و فرع مبلغ تامین مالی، دریافت چک صیادی برابر اصل و فرع مبلغ تأمین مالی می باشد.
شرکت مکث الکترونیک  با هدف تولید لوازم خانگی در سال 1385 در استان سمنان آغاز به کار کرد و پس از گذشت هفده سال یکی از مجهزترین و مطرح ترین کارخانه‌های تولیدی در کشور محسوب می‌شود، در حال حاضر شرکت مکث الکترونیک مهدی‌شهر درتولید انواع لباسشویی‌های نیمه اتوماتیک، ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین ظرفشویی، تلوزیون  LED، کولر پرتابل و انواع جاروبرقی مشغول به فعالیت می باشد . این شرکت در سال‌های 1400 و 1401 به ترتیب درآمدی حدودا 218 میلیارد تومان و 383 میلیارد تومان را شناسایی کرده است .
سرمایه گذاران برای مشارکت در این طرح و دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه آی بی کراد و یا شعب سوپر مارکت های مالی شرکت تامین سرمایه تمدن مراجعه نمایند.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحدی شاخص بورس

شاخص 1
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در روند رو به رشد با افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحد همراه شد.
به گزارش ترقی آنلاین، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به‌گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با 57 صدم درصد افزایش نسبت به روز قبل به رقم 2 میلیون و 288 هزار و 438 واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با افزایش 10 هزار و 884 واحد به رقم 773 هزار و 893 واحد رسید. ارزش روز بازار که ناشی از شرکت‌های حاضر در بورس است، به بیش از 8 میلیون و 427 هزار میلیارد تومان رسید.
معامله‌گران امروز بیش از 10 میلیارد سهام، در قالب 608 هزار معامله و به ارزش 8781 میلیارد تومان دادوستد کردند. امروز همه شاخص‌های بورس سبز شدند، به‌گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 57 صدم درصد افزایش یافتند.
این دو شاخص با معیار هموزن 1.4 درصد رشد کردند. شاخص آزاد شناور 57 صدم درصد، شاخص بازار اول بورس 57 صدم درصد و شاخص بازار دوم بورس 58 صدم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، مپنا، بانک تجارت، کشتیرانی جمهوری اسلامی، گل گهر، صنایع شیمیایی ایران و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به‌جای گذاشتند. در فرابورس ایران هم امروز روند رو به رشدی طی شد، شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 226 واحد به رقم 28 هزار و 826 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 601 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس 488 هزار میلیارد تومان شد.
معامله‌گران امروز بیش از 7.2 میلیارد سهام در قالب 375 هزار فقره معامله و به ارزش 5250 میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز نمادهای فولاد غدیر ایرانیان، مالی سپهر صادرات، بهمن دیزل و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای ایران خودرو دیزل، بانک دی و سنگ آهن گهر زمین بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود به‌جای گذاشتند.
 با توجه به اینکه شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه از نظر حاکمیت شرکتی در سطح بالاتری قرار دارند، شفافیت صورت‌های مالی و حساب‌ها در این شرکت‌ها بیشتر است، بنابراین اگر زمینه حضور شرکت‌های بیشتر در بازار سرمایه فراهم شود، علاوه بر اعمال حاکمیت شرکتی امکان دریافت مالیات واقعی از شرکت‌ها نیز فراهم می‌شود. بنابراین دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و همچنین افزایش استانداردهای مدیریتی شرکت‌ها باید از حضور شرکت‌ها در بازار سرمایه حمایت کند. بازار سرمایه در کنار بانک، باید سهم حداقل 30 درصدی از تامین مالی اقتصاد را برعهده بگیرد. در حال حاضر سهم بورس از تامین مالی حدود 12 درصد است.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

ابلاغیه جدید سازمان بورس به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازارگردانی

بورس
بر اساس آخرین ابلاغیه مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
به گزارش ترقی آنلاین ، بنابر ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۲۵۲ مورخ ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، علی‌اکبر ایرانشاهی رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس بند ۵ هشتصد و شصت و ششمین صورتجلسه هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ به مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی ابلاغ کرد. متن ابلاغیه بدین شرح است:
انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
بنابراین مقتضی است؛ مفاد اساسنامه و امیدنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی به شرح زیر اصلاح شود:
الف- افزودن یک بند به شرح زیر به ماده ۴۳ اساسنامه (هزینه‌های صندوق)
«پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار موضوع قرارداد خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت به عنوان هزینه بازارگردانی»
ب- افزودن یک بند به شرح زیر به بخش ۳۹ امیدنامه(هزینه‌های سرمایه‌گذاری در صندوق) :

 

عنوان هزینه شرح نحوه محاسبه هزینه
هزینه بازارگردانی اوراق بهادار با درآمد ثابت هزینه پرداختی به اشخاص ثالث بابت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت تحت بازارگردانی مطابق با قرارداد منعقده و مدارک مثبته

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس