با ما همراه باشید

بازار پول

ارزهای سامانه نیما، در بازار مبادله ارزی کشف قیمت می‌شود

دلار
ترقی آنلاین:محمدرضا فرزین گفت: بخش عمده‌ای از ارزهای سامانه نیما مثل ارز فولادی‌ها، پتروشیمی‌ها و مواد غذایی در تالار اول مرکز مبادلات و به روش کشف قیمت عرضه می‌شود. با این اقدام عرضه ارز بیشتر و با کیفیت می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین،  محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از مرکز مبادلات ارز و طلای ایران اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا بود که کمی با تاخیر انجام شد و دلیل آن هم مباحث نرم افزاری بود؛ چون بنا بود به بهترین نحو انجام شود. در ۵۰ روز گذشته بیش از ۶.۵ میلیارد دلار ارز به واردات کالا تخصیص داده شد که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است. نرخ ارز نیمایی در سال جاری ۱۷ درصد رشد داشت اما متاسفانه در قیمت‌ کالاها میزان رشد قیمت بیشتر بود.
نرخ ارز صنایع براساس عرضه و تقاضا کشف می‌شود
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، انتظارات تورمی و نرخ سازی‌ها، نرخ اعلامی در بازار آزاد را بالا می‌برد، بنابراین باید یک مرکزی برای کشف نرخ واقعی و مرجع ایجاد می‌شود. مرکز مبادله چند جز دارد که بخش اول آن تالار ارزی است. بخش عمده‌ای از ارزهای سامانه نیما مثل ارز فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها و مواد غذایی در تالار اول و به روش کشف قیمت عرضه می‌شود. با این اقدام عرضه ارز بیشتر و با کیفیت می‌شود. ما از لحاظ ذخایر ارزی، باتوجه به تراز مثبت تجاری هیچ محدودیتی برای رفع نیازهای کشور نداریم.
فرزین گفت: از امروز براساس عرضه و تقاضا نرخ ارز کشف می‌شود و پیش‌بینی می‌کنم رشد قابل توجهی در آمار تخصیص ارز خواهیم داشت. تالار دوم نیز برای ارزهای خدماتی است. مرکز مبادله؛ مرجع ارز و طلای کشور خواهد شد و در آینده نزدیک از ابزارهای دیگری در آن مثل ابزار معاملات سلف و فیوچر استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بازار دلار فردایی غیرقانونی اعلام شده است، گفت: دلار را در مبادلات بازار سلف ارز، به نرخ آتی خواهیم فروخت. به این ترتیب تلاش کردیم که وارد بازار فردایی دلار شویم. نرخ فردایی مسئله‌ای بود که باعث ایجاد اخلال در بازار و رشد بی حد و اندازه قیمت دلار می‌شد. برخی سایت‌ها با اهداف ویژه دائما نرخ ارز را افزایش می‌دهند و موجب التهاب در بازار می‌شوند. تقریبا تقاضا همیشگی برای کالایی که قیمت فردایی آن رشد داشته باشد، وجود دارد. ان‌شاالله در مرکز مبادلات ارز و طلای ایران نرخ فردایی را بر اساس واقعیات تعیین خواهیم کرد.
رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه هدف ما تسلط بر منابع ارزی کشور است، گفت: امیدواریم که بتوانیم انتظارات را مدیریت کنیم. خواهش بنده از کارشناسان اقتصادی این است که در مدیریت انتظارات اقتصادی به ما کمک کنند. ارائه تصویر منفی از اقتصاد موجب هراس در بازارهای پولی و مالی می‌شود.
فرزین تأکید کرد: برآورد ما این است که در سال آینده منابع ارزی بیشتری داشته باشیم. مذاکراتی که داشتیم احتمالا منجر به گشایش ارزی خواهد شد. اعتقاد ما این است که به دلیل اهمیت ارز در معاملات و تأثیرش روی پیش‌بینی‌های اقتصادی اگر بازار ارز با ثبات شود، می‌توانیم سایر شاخص‌های اقتصادی را با ثبات کنیم.
فرزین درباره مرکز مبادلات ارز و طلای ایران گفت: در همه جای دنیا بانک‌های مرکزی متولی اصلی سامان‌دهی بازار ارز هستند. این مرکز شروع حاکمیت قوی ارزی کشور است. فرآیند تعیین قیمت در تالار مبادلات به صورت کشف قیمت روزانه خواهد بود.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار پول

رئیس‌کل بانک مرکزی راهی واشنگتن شد

farzin
فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی به منظور دیدار و گفت و گو با مقامات صندوق بین‌المللی پول تهران را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
به گزارش ترقی آنلاین ، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی را در این سفر دکتر کریمی معاون امور بین‌الملل این بانک همراهی می‌کند.
جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول است.
صندوق بین‌المللی پول اخیرا با انتشار گزارشی در پایگاه داده‌های آماری خود با اشاره به افزایش ۱۴۱ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، اقتصاد ایران را در این سال به عنوان بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور نیز در پنجاه‌ و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی با اشاره به این آمار منتشر شده در صندوق بین‌المللی پول گفت: ایران در سال ۲۰۲۲ از نظر شاخص برابری قدرت خرید ۱۶۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است.

ادامه مطلب

بازار پول

نقش‌آفرینی بانک سینا در صنعت غذایی کشور

سینا
تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و هلدینگ صنایع غذایی سینا با هدف افزایش سطح تعاملات فی‌مابین و ارائه و دریافت خدمات بانکی و ارزی به امضا رسید.
به گزارش ترقی آنلاین ، غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل بانک سینا در این مراسم با استقبال از گسترش همکاری بانک با هلدینگ صنایع غذایی سینا گفت: بانک سینا همواره ارتباط خوبی با مجموعه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی داشته و این تفاهم‌نامه در راستای توسعه همکاری با این صنعت غذایی است. امیدواریم بانک سینا با تعاملاتی که با مجموعه‌های صنایع غذایی برقرار کرده است، نقش جدی‌تری در تأمین مالی زنجیره ارزش این صنعت و کمک به تأمین امنیت غذایی کشور و تولید ملی ایفا کند.
وی افزود: امیدواریم تعاملات بین دو مجموعه در آینده ابعاد گسترده‌تری به خود بگیرد و همکاری‌های راهبردی توسعه یابد.
فتحعلی با اشاره به اینکه بانک سینا از ظرفیت‌های قابل توجهی برای تأمین نقدینگی زنجیره تولید هلدینگ غذایی سینا دارد، تصریح کرد: در این تفاهم‌نامه تلاش شده است نیازمندی‌های هلدینگ صنایع غذایی سینا به عنوان شرکت اصلی و همچنین سایر شرکت‌های زیرمجموعه در خصوص انجام امور بانکی و ارزی شناسایی شده و برای آن‌ها در قالب‌های مختلف راهکار و خدمات معرفی شود تا تعاملات فی‌مابین به بالاترین سطح خود برسد.
حمیدرضا شیران، مدیرعامل هلدینگ صنایع غذایی سینا ضمن ابراز خرسندی از افزایش سطح تعاملات با بانک سینا گفت: امضای این تفاهم‌نامه و گسترش همکاری‌ها جزو اولویت‌های ما خواهد بود و تلاش داریم با فرایندهای جدید در فعالیت‌های مالی شرکت، از پتانسیل بانک سینا بهره بیشتری بگیریم.
گفتنی است گروه صنایع غذایی سینا، به عنوان یکی از مجموعه‌های غذایی مطرح کشور در صنعت غذا، با دارا بودن هشت رشته فعالیت، گستره وسیعی از محصولات و خدمات را در سطح استانداردهای ملی و بین‌المللی عرضه می‌کند.

ادامه مطلب

بازار پول

کارمزد کارت‌به‌کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی

cart
بخشنامه کارمزد کارت‌ به‌ کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی ابلاغ شد.
به گزارش ترقی آنلاین، هزینه کارمزد کاربر برای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان؛ ۷۲۰ تومان می باشد.
بخشنامه اصلاح نظام کارمزد ۲۱ خردادماه عملیاتی می‌شود.
بر اساس تصمیم بانک مرکزی با اجرای بخشنامه، بانک صادرکننده کارت، بانک پذیرنده و خود پذیرنده به ازای هر تراکنش‌ مشمول کارمزد می‌شوند و مدل کارمزد کارت‌به‌کارت از طریق اپلیکیشن‌های پرداختی که با نام هاب فناوران شناخته می‌شود، هم تغییر می‌کند.
تا قبل از این بخشنامه، هزینه کارمزد کاربر برای تراکنش (انتقال وجه) زیر یک میلیون‌تومان ۶۰۰ تومان بود و حالا بر اساس این بخشنامه باید به ازای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان ۷۲۰ تومان کارمزد پرداخت شود.

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس