به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین ، دیده بان امروز به بررسی وضعیت قیمت دلار و سکه در صورت توافق برجام پرداخته است. دیدگاه های موجود درباره آینده بورس نیز منعکس شده است.
تب وتاب اخبار نفوذ کرده به بازار ها، موجب ایجاد نوسانات قیمتی قابل توجه در بازارها شده و فضا به نفع نوسان گیران شده است.در میان معامله گران مهم ترین سئوال آینده بازارها در صورت توافق احتمالی است.
کف قیمت دلار و سکه یکی از پر تکرارترین مسائل بین آنان است. بازار تکنیکال و انعکاس پیش بینی معامله گران قدیمی داغ است. اکوایران در دیده بان شنبه 5 شهریور شرایط بازارها را درصورت توافق بررسی می کند.
کاهش های قیمت های بازار سهام در کنار انتشار گزارشات سالانه مناسب باعث شده است تا برخی از کارشناسان به ارزندگی کلیت بازار سرمایه در شرایط کنونی اشاره کنند، ولی بلاتکلیفی های برجامی و ریزش های اخیر عاملی است که باعث احتیاط سرمایه گذاران در ورود به بازار شده است و احتمالا پول های نقد به دنبال نشانه های برگشت بازار هستند.
صعودی شدن ارزش معاملات خرد در کنار تشکیل الگوی برگشتی در شاخص کل می تواند از احتیاط سرمایه گذاران بکاهد و پول ها را روانه این بازار کند.
شاخص کل در هفته قبل برای دومین بار از نزدیکی محدوده یک میلیون و ۴۲۰ هزار واحد به بالا برگشت و باعث افزایش امیدواری برای سرمایه گذاران بازار سرمایه شد. نمودار تکنیکالی شاخص کل نشان می دهد که در صورت ادامه این شرایط محدوده فعلی می تواند محدوده برگشتی شاخص کل باشد که در ادامه واکنش شاخص با مقاومت قبلی روند را مشخص خواهد کرد.
تعدادی از تحلیلگران احتمال احیای توافق را بالا می دانند و بر اساس این پیش بینی اقدام به خرید می کنند ولی سرمایه گذاران محتاط تر که ریسک پذیری کمتری دارند تا قطعی شدن توافق برای خرید صبر می کنند. برخی از سرمایه گذاران تصور می کنند با احیای توافق سرمایه های زیادی از بازار مسکن، ارز و طلا و سکه ناامید می شوند و بازار سرمایه در این شرایط یکی از مقاصد اصلی پول هایی است که از رکود سایر بازارها فرار کرده اند. البته ترس گذشته ممکن است مانع ذهنی برای چرخش سرمایه ها به سمت بورس باشد.
بازار ارز در هفته قبل یک رفتار سینوسی را تجربه کرد و هیجانات معامله گران فرصت نوسان مناسبی را در بازار فراهم کرد، قیمت دلار تقریبا یک کف قیمتی را تست کرد. پس از آنکه دلار تهران با حمایت کف کانال ۲۸ هزار تومانی برخورد کرد، افزایش تقاضا و هیجانات خرید باعث تشکیل صف خرید در مقابل صرافی ها شد.
ولی در ادامه همزمان با رشد قیمت دلار از تقاضای خرید دلار توافقی کاسته شد و صف ها از بین رفت که نشان می داد تعدادی از افراد از شرایط هیجانی موجود برای نوسان گیری استفاده می کنند.
در شرایط کنونی تحلیل های متفاوتی از کف قیمتی دلار در صورت احیای توافق وجود دارد عده ای برای تحلیل کف قیمتی دلار به قیمت دلار نیما اشاره می کنند.
قیمت دلار نیما در شرایط کنونی نوسان خاصی را تجربه نکرده و بدون تغییر مانده و قیمت کنونی آن کف قیمتی دلار متشکل در هفته قبل بوده است.
در این چارچوب در صورت توافق و اوج گیری احساسات کاهشی، نرخ دلار به کمتر از نیمه کانال ۲۶ هزار تومانی نخواهد رسید، ولی دیدگاهی دیگر شکل گیری صف های خرید دلار توافقی در هنگام سقوط قیمت ارز تا ابتدای کانال ۲۸ هزار تومانی را مبنا قرار می دهند و می گویند به خاطر افزایش تقاضای خرید در قیمت فوق ، احتمالا کف کانال ۲۸ هزار تومانی کف قیمتی دلار در صورت احیای برجام است و بالا بودن تقاضا در قیمت های پایین نمی گذارد دلار آزاد خود را به دلار نیما برساند.
در بازار طلا و سکه شرایط کمی متفاوت است، تحلیلگران قیمت سکه را با میزان حباب آن می سنجند و بر اساس آن استراتژی بازار را پیش بینی می کنند.
چون ارزش ذاتی سکه با تغییرارزش اونس و دلار تغییر می کند حباب سکه هم بر اساس آن دچار تغییر میشود ولی کارشناسان اقتصادی پیش بینی می کنند که در صورت احیای توافق حباب سکه تا محدوده پنج تا ۸ درصدی سقوط خواهد کرد و در محدوده ذکر شده برای خرید انتخاب می شود.
برای طلای آب شده هم تصور می شود با احیای توافق انتظارات افزایشی از بین برود و حباب آن در بازه مثبت و منفی ۱۵ میلیون تومان در روزهای عادی نوسان کند.