با ما همراه باشید

بازار سرمایه

ابرچالش‌ها در بورس

بورستهران
ترقی آنلاین:عقبگرد نماگرهای بازارسهام نشان می‌دهد روند تعادلی این بازار با پیشروی سیگنال‌های منفی، عقبگرد چشمگیری داشته است.
به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین، به نقل از دنیای اقتصاد، اشاره جوزپ بورل به رنگ‌باختن شانس توافق هسته‌ای نشان می‌دهد بازارهای دارایی تحت‌تاثیر این مهم مسیری متفاوت را درپیش خواهند گرفت. نزدیک‌شدن به حصول توافق که از اواسط مردادماه فضای خوش‌بینی جدیدی بر معاملات بازار سهام حاکم کرده بود هم‌اکنون به واسطه کمرنگ شدن شانس توافق از سوی مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، استراتژی‌های معاملاتی در اکثر بازارهای دارایی را برهم زده است.
عقبگرد نماگرهای بازارسهام نیز نشان می‌دهد روند تعادلی این بازار با پیشروی سیگنال‌های منفی، عقبگرد چشمگیری داشته است. در هفته‌های گذشته سیاست جدید سهامداران مبنی‌بر اقبال به سمت سهام کوچک و متوسط موید این نکته است که سهام بزرگ و شاخص‌ساز متاثر از عوامل داخلی و خارجی با ریسک‌پذیری بالایی مواجهند، از این‌رو روند رو به استیصال احیای برجام در کنار چشم‌انداز رکودی بازارهای جهانی کامودیتی‌ها، راه بازگشت بورس تهران به رونق را در هاله‌ای از ابهام فرو‌برده است. برآیند اظهارات تحلیلگران بورسی نیز حاکی از آن است که بازار سهام با چند ابر‌چالش دست به‌گریبان است. تشدید ابهامات مرتبط با لغو تحریم‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، نگرانی از تعمیق رکود در چین و آمریکا، فعالیت بنگاه‌های بورسی زیر سایه اقتصاد دستوری، مسیرتعادلی بازارسهام را در کوتاه‌مدت ناممکن کرده است. این وضعیت در صورت تداوم منجر به ادامه روند نوسانی در جریان معاملات تالارشیشه‌ای خواهد شد.
به گفته کارشناسان بازارسهام در هفته‌جاری بازار تحت‌تاثیر افت پی‌درپی شاخص‌ها در هفته‌های اخیر قرار دارد. در همین رابطه فردین آقابزرگی کارشناس بازارسرمایه می‌گوید: در ادامه موج ریزشی نماگرهای این بازار و قرارگرفتن شاخص‌کل بورس و اوراق‌بهادار در محدوده یک‌‌‌‌‌‌‌‌‌میلیون و ۴۱۲هزار واحدی همسو با ازدست ‌رفتن حمایت ۴۲۰/ ۱میلیون واحدی امکان ریزش‌های بیشتر و حتی ازدست‌رفتن حمایت ۴۰۰/ ۱‌میلیون واحدی نیز دور از انتظار نیست. بسیاری از شرکت‌ها به دلیل تلاطم در وضعیت اقتصادی داخلی و ایجاد ناملایمات جدی در روند بازارهای جهانی وضعیت رو به افولی را در کارنامه خود ثبت کردند.
با این اوصاف این روند نمی‌تواند عاملی قاطع در عدم‌بازگشت به روند تعادلی محسوب شود. با توجه به P/ Eفوروارد اغلب شرکت‌ها و افزایش سود نسبت به دوره مشابه در گزارش‌های میان‌دوره‌ای به‌نظر می‌رسد با عنایت به تداوم افت قیمت سهام و افزایش سطح ارزندگی بازار امیدواری‌های اندکی برای خیز قیمتی سهام در روزهای آتی ایجاد شود. به گفته این کارشناس، متوسط P/ E شرکت‌ها در کنار آن دسته‌ شرکت‌هایی که P/ E نامتعارف دارند، شاید قاطعانه نتوان گفت بازار میل به صعود دارد اما به دلیل جذابیت سرمایه‌گذاری بازار مذکور در مقایسه با سایر بازارهای دارایی از جمله مسکن و ارز و طلا احتمال بازگشت به مدار تعادلی وجود دارد. او با اشاره به افزایش ریسک‌پذیری بازارهای مالی تحت‌تاثیر ناملایمات مذاکرات هسته‌ای کشور اظهار می‌کند: شواهد نشان می‌دهد که ممکن است بازارهای یادشده نتوانند متاثر از متغیرهای داخلی و خارجی فضایی برای عرض‌اندام پیدا کنند.
این موضوع در کنار عقب‌ماندن بازارسهام از سوددهی طی ‌ماه‌های گذشته تا حدودی بورس را در وضعیت ویژه‌ای نسبت به این بازارها قرار می‌دهد. آقابزرگی ضمن اشاره به‌سرعت خروج پول حقیقی طی هفته‌های اخیر از بازار خاطرنشان می‌کند: میزان خروج پول حقیقی و خرد از بازار سرمایه ملاک کاملی برای روند رو به موت بازار نیست. آنچه مسلم است آثار ناشی از تورم در اقتصاد در بازار سرمایه نیز به مرور نمایان خواهد شد. گرچه ممکن است دولت با مداخله در سازوکار بازار موانعی سد راه خیز قیمت سهام ایجاد کند، با این حال این موضوع نیز در میان‌مدت و بلندمدت نمی‌تواند مسیر رو به رشد قیمت سهام را سد کند. مداخله منفی در سازوکار بازار در کوتاه‌مدت نتوانسته قیمت سهام را با تورم موجود وفق می‌دهد اما واقعیت امر آن است که بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۳ماه پایانی سال ‌بازار سهام تا حدودی خود را با وضعیت تورمی کشور وفق می‌دهد.
او در مورد وضعیت جریان معاملات در هفته‌جاری نیز می‌گوید: به‌نظر می‌رسد معاملات این هفته در مدار نوسانی حرکت کند. سیاستگذاران با علم به اینکه توانایی کنترل هیجانی تالار شیشه‌ای در مواقع افزایش تقاضا را ندارند، نگاهی چکشی و کنترلی به بورس دارند. برهمین اساس پیش‌بینی می‌شود جریان دادوستدهای هفته‌جاری با افت و خیز چندانی همراه نباشد و با حداقل نوسان روبه‌رو شود. واگرایی شاخص‌کل و هموزن و رفتار معکوس نماگرهای مزبور به‌خوبی بر این وضعیت تاکید می‌کند. در اغلب روزهای گذشته بازار شاهد رفتار متفاوت شاخص‌کل (که منبعث از شرکت‌های بزرگ و پر وزن است)  بوده و به حرکت معکوس خود نسبت به شاخص هموزن پافشاری کرده است، به‌همین‌دلیل اغلب سهامداران اقبال چشمگیری به سمت نمادهای کوچک نشان دادند. این امر می‌تواند به شکل‌گیری تقاضا و افزایش حجم معاملات در روزهای آتی بینجامد.
تکرار استراتژی روزهای قبل
«عقبگرد شاخص‌کل و روند افزایشی اسکناس آمریکایی در کنار قرارگرفتن سکه در مدار صعودی به وضوح از تغییرات عملکرد سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران فعال در بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری خبر می‌دهد. به‌نظر می‌رسد بازیگران اصلی در حوزه بورس، دلار و سکه با توجه به فضای غبارآلود اقتصادی و سیاسی کشور شناسایی سود با تدابیر ویژه را در دستور کار معاملاتی خود قرار داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند، از این‌رو بازار سرمایه وارد فاز جدید از پیچیدگی‌ها خواهد شد. بر همین اساس به‌نظر می‌رسد رفتار معامله‌گران در این هفته غیرقابل پیش‌بینی‌تر از هفته‌های قبل باشد.»محمد شکری، کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به چشم‌انداز مبهم بازار سرمایه می‌پردازد و می‌گوید: با توجه به نبود ‌محرک قوی در بازار، قرارگرفتن کارنامه فصلی بنگاه‌های بورسی بر سامانه کدال تنها اتفاق مثبتی است که می‌تواند به امیدواری‌های جدیدی پیرامون گره کور بازار سهام منجر شود.
او در ادامه با بیان اینکه موضوع احیای برجام و پیامدهای آن بر بازار سهام قابل‌رویت است، اظهار می‌کند: این رخداد اثرگذار با تحت‌الشعاع قراردادن وضعیت اقتصادی، رفتار فعالان بازار و صنایع مختلف را دگرگون می‌کند. با توجه به این وضعیت به‌نظر می‌رسد جریان دادوستدها در روزهای آتی همچنان نوسانی دنبال شود. عدم‌ورود پول به بورس یکی از مصائب بزرگ این بازار است که دلسردی بورس‌بازان را به‌دنبال داشته است. از آنجا که بازارسهام با چالش‌های متعددی در مسیر خود مواجه است، به‌نظر نمی‌رسد روند مطلوبی در پیش بگیرد.‌ این شرایط در کوتاه‌مدت محتمل‌تر خواهد بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران تدابیری که در دو هفته اخیر در استراتژی معاملاتی خود اتخاذ کردند، در روزهای آینده نیز در دستور کار معاملاتی خود قرار دهند. به گفته این کارشناس، روند طولانی و فرسایشی مذاکرات برجام و ابهامات ایجاد‌شده در رفت و برگشت‌های پاسخ‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ایران و آمریکا، فضای دادوستدهای بورسی را به مرور تغییر خواهد داد، به‌گونه‌ای که بازار سرمایه شاهد عوض شدن  رویه متقاضیان و فروشندگان سهام در روزهای آینده خواهد بود.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار سرمایه

آغاز پویش تامین مالی جمعی « شرکت مکث الکترونیک»

مکث الکترونیک
پویش تامین مالی جمعی شرکت مکث الکترونیک جهت تأمین سرمایه در گردش تولید انواع لوازم خانگی، از طریق سکوی تأمین مالی جمعی آی‌بی‌کراد آغاز شد .
به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن ، سرمایه مورد نیاز این طرح 25میلیارد تومان ودوره سرمایه گذاری 12ماه که اصل سرمایه در انتهای دوره سرمایه گذاری پرداخت خواهد شد .حداقل سرمایه گذاری در این طرح 10میلیون تومان و حداکثر 1.25میلیارد تومان تعیین شده است .
نرخ سود مشارکت در این طرح  30درصد سالیانه می باشد که به صورت ماهیانه به سرمایه گذاران پرداخت خواهد شد. همچنین تضامین این طرح ، ضمانت‌نامه تعهد پرداخت برابر اصل و فرع مبلغ تامین مالی، دریافت چک صیادی برابر اصل و فرع مبلغ تأمین مالی می باشد.
شرکت مکث الکترونیک  با هدف تولید لوازم خانگی در سال 1385 در استان سمنان آغاز به کار کرد و پس از گذشت هفده سال یکی از مجهزترین و مطرح ترین کارخانه‌های تولیدی در کشور محسوب می‌شود، در حال حاضر شرکت مکث الکترونیک مهدی‌شهر درتولید انواع لباسشویی‌های نیمه اتوماتیک، ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین ظرفشویی، تلوزیون  LED، کولر پرتابل و انواع جاروبرقی مشغول به فعالیت می باشد . این شرکت در سال‌های 1400 و 1401 به ترتیب درآمدی حدودا 218 میلیارد تومان و 383 میلیارد تومان را شناسایی کرده است .
سرمایه گذاران برای مشارکت در این طرح و دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه آی بی کراد و یا شعب سوپر مارکت های مالی شرکت تامین سرمایه تمدن مراجعه نمایند.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحدی شاخص بورس

شاخص 1
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در روند رو به رشد با افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحد همراه شد.
به گزارش ترقی آنلاین، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به‌گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با 57 صدم درصد افزایش نسبت به روز قبل به رقم 2 میلیون و 288 هزار و 438 واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با افزایش 10 هزار و 884 واحد به رقم 773 هزار و 893 واحد رسید. ارزش روز بازار که ناشی از شرکت‌های حاضر در بورس است، به بیش از 8 میلیون و 427 هزار میلیارد تومان رسید.
معامله‌گران امروز بیش از 10 میلیارد سهام، در قالب 608 هزار معامله و به ارزش 8781 میلیارد تومان دادوستد کردند. امروز همه شاخص‌های بورس سبز شدند، به‌گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 57 صدم درصد افزایش یافتند.
این دو شاخص با معیار هموزن 1.4 درصد رشد کردند. شاخص آزاد شناور 57 صدم درصد، شاخص بازار اول بورس 57 صدم درصد و شاخص بازار دوم بورس 58 صدم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، مپنا، بانک تجارت، کشتیرانی جمهوری اسلامی، گل گهر، صنایع شیمیایی ایران و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به‌جای گذاشتند. در فرابورس ایران هم امروز روند رو به رشدی طی شد، شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 226 واحد به رقم 28 هزار و 826 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 601 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس 488 هزار میلیارد تومان شد.
معامله‌گران امروز بیش از 7.2 میلیارد سهام در قالب 375 هزار فقره معامله و به ارزش 5250 میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز نمادهای فولاد غدیر ایرانیان، مالی سپهر صادرات، بهمن دیزل و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای ایران خودرو دیزل، بانک دی و سنگ آهن گهر زمین بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود به‌جای گذاشتند.
 با توجه به اینکه شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه از نظر حاکمیت شرکتی در سطح بالاتری قرار دارند، شفافیت صورت‌های مالی و حساب‌ها در این شرکت‌ها بیشتر است، بنابراین اگر زمینه حضور شرکت‌های بیشتر در بازار سرمایه فراهم شود، علاوه بر اعمال حاکمیت شرکتی امکان دریافت مالیات واقعی از شرکت‌ها نیز فراهم می‌شود. بنابراین دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و همچنین افزایش استانداردهای مدیریتی شرکت‌ها باید از حضور شرکت‌ها در بازار سرمایه حمایت کند. بازار سرمایه در کنار بانک، باید سهم حداقل 30 درصدی از تامین مالی اقتصاد را برعهده بگیرد. در حال حاضر سهم بورس از تامین مالی حدود 12 درصد است.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

ابلاغیه جدید سازمان بورس به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازارگردانی

بورس
بر اساس آخرین ابلاغیه مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
به گزارش ترقی آنلاین ، بنابر ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۲۵۲ مورخ ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، علی‌اکبر ایرانشاهی رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس بند ۵ هشتصد و شصت و ششمین صورتجلسه هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ به مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی ابلاغ کرد. متن ابلاغیه بدین شرح است:
انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
بنابراین مقتضی است؛ مفاد اساسنامه و امیدنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی به شرح زیر اصلاح شود:
الف- افزودن یک بند به شرح زیر به ماده ۴۳ اساسنامه (هزینه‌های صندوق)
«پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار موضوع قرارداد خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت به عنوان هزینه بازارگردانی»
ب- افزودن یک بند به شرح زیر به بخش ۳۹ امیدنامه(هزینه‌های سرمایه‌گذاری در صندوق) :

 

عنوان هزینه شرح نحوه محاسبه هزینه
هزینه بازارگردانی اوراق بهادار با درآمد ثابت هزینه پرداختی به اشخاص ثالث بابت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت تحت بازارگردانی مطابق با قرارداد منعقده و مدارک مثبته

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس