با ما همراه باشید

بازار پول

۳ سیگنال مهم برای قیمت دلار

دلار
ترقی آنلاین:تحرکات بین‌المللی برای از سرگیری مذاکرات وین در روزهای اخیر افزایش یافته. از سوی دیگر بر اساس گزارش مرکز آمار نرخ تورم ماهانه در خرداد رکوردشکنی کرده است. این موارد سیگنال‌هایی را برای قیمت دلار و بازار ارز ارسال می‌کنند.
به گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین:  قیمت دلار صرافی ملی، در هفته اخیر ۱،۰۲ درصد و در ماه خرداد ۱۰،۵۷ رشد داشت. نرخ دلار در بازار آزاد نیز در هفته‌های گذشته نوسانات زیادی داشت. حالا سیگنال‌های داخلی و خارجی متضادی برای بازار ارسال می‌شود که می‌توانند روی روند قیمت‌ها اثرگذار باشند.
در این میان، دلار صرافی ملی در هفته‌‌ای که رو به پایان است، وارد کانال ۲۸ هزار تومان شد، اما دوباره به سطح ۲۷ هزار تومان بازگشت. در بازار آزاد نیز در این هفته، نوسانات زیادی اتفاق افتاد و دلار به کانال‌ بالاتر رفت و برگشت داشت.
افزایش تورم، ادامه ابهام‌ها در مورد مذاکرات وین، صدور قطعنامه شورای حکام و اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه تحریم‌ها، از جمله مواردی هستند که روی قیمت دلار اثرگذار بوده‌اند. هر چند بانک مرکزی تلاش کرد با اقداماتی بازار را کنترل کند، اما برخی فعالان این حوزه معتقدند عدم تزریق ارز به بازار، زمینه‌ساز افزایش مجدد قیمت دلار در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شد.
البته در این میان چند عامل دیگر هم می‌تواند اثرگذار باشد. در هفته آینده چه سیگنال‌هایی ممکن است بر قیمت دلار اثر بگذارند؟
اکنون در میان عوامل متعددی که می‌توانند بر بازار ارز اثرگذار باشند، شاید بتوان سه سیگنال را مهم‌تر ارزیابی کرد.
۱- رکوردشکنی تورم ماهانه خرداد
مرکز آمار روز چهارشنبه شاخص قیمت مصرف کننده برای خرداد ۱۴۰۱ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه در ماه پایانی فصل بهار، به ١٢،٢ درصد رسید. این رقم در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ٨،٧ واحد درصد افزایش داشته است و البته، در مقایسه با سال‌های پس از انقلاب نیز رکوردشکنی محسوب می‌شود.
مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی به تجارت نیور،  گفت: با توجه به حرکت دولت به اسم جراحی اقتصادی و آزادسازی قیمت‌ها، فنری از دید تورمی در جامعه آزاد شد که خود را در قیمت دلار آزاد نشان داد.
اقتصادنیوز در روز چهارشنبه (همان روزی که دلار بازار آزاد بار دیگر به کانال بالاتر رفت)، نوشت: «بازار ارز نه از وین سیگنال گرفت، نه از واشنگتن و نه از ساختمان وزارت خارجه! امروز خیابان فاطمی و ساختمان مرکز آمار، خوراک اصلی را به بازار ارز داد؛ نرخ تورم ماهانه رکورد شکست. مهم‌ترین خبر امروز، برخلاف روزهای گذشته سیاسی نبود. اعلام نرخ تورم از سوی مرکز آمار بازتاب زیادی در بازار ارز داشت. معمولا در بازارهای بزرگ مالی جهان، نرخ تورم یک عامل کلیدی و جهت دهنده محسوب می‌شود اما در بازار ایران، این فاکتور کمتر مورد توجه بوده است. اما نرخ تورم ماهانه ۱۲ درصدی چیزی نبود که از دست معامله‌گران ارزی در برود.»
۲- تحرکات بین‌المللی در مورد مذاکرات وین
در مقابل سیگنال داخلی تورم که می‌تواند اثر افزایشی بر قیمت دلار داشته باشد، برخی تحرکات بین‌المللی، ممکن است تا حدودی سیگنال کاهشی را برای بازار صادر کنند.
این روزها اخبار از افزایش تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات وین حکایت می‌کنند. یکی از مهم‌ترین‌ها، سفر قریب‌الوقوع جوزف بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران است. آنگونه که مهر گزارش داده، او امشب برای مذاکره در مورد موضوعات مختلف از جمله برجام به تهران سفر می‌کند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نیز در روزهای گذشته برای دیدار و گفتگو با مقامات ایرانی به کشور سفر کرده بود. کارشناسان، هدف از این سفر را کاهش تنش‌ها و یافتن راهی برای ازسرگیری مذاکرات وین می‌دانند.
در این میان، انریکه مورا، معاون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در توییتی با انتشار تصویری، از شام کاری با حضور جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، و راب مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در موضوع ایران، در بروکسل خبر داد.
مورا، موضوع این دیدار را گفتگوی عمیق درباره برجام و چشم‌اندازهای منطقه‌ای در خاورمیانه توصیف کرد.
۳- اعلام قطعیت سفر پوتین به ایران
سیگنال دیگری که می‌تواند بر قیمت دلار و نوسانات بازار ارز اثرگذار باشد، اعلام قطعیت سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهور روسیه به ایران است.
امروز سخنگوی کاخ کرملین، سفر پوتین به ایران را قطعی اعلام کرد. اما تاریخ این سفر هنوز مشخص نیست.
طبق شنیده‌ها، سفر پوتین به تهران صرف نشست‌های دوجانبه نمی‌شود. قرار است بخشی از مذاکرات در قالب نشست آستانه صورت گیرد. احتمالاً محوریت این جلسات آتش‌بس در سوریه باشد.
هر چند در این خبر، به مذاکره دو کشور در مورد برجام اشاره‌ای نشده، اما بعید است دو طرف از فرصت آن، برای این منظور استفاده نکنند. در این میان اخیرا نشریه دیلی اکسپری در گزارشی نوشت: در میانه جنگ اوکراین، روسیه روابط خود در زمینه انرژی را با ایران گسترش داده است. [بر این اساس]دیپلمات‌های دو کشور در خصوص فاز‌های دوم و سوم توسعه نیروگاه هسته‌ای ایران گفتگو کردند.
در ادامه گزارش دیلی اکسپرس آمده است: طبق اعلام «جواد اوجی» وزیر نفت ایران، روسیه هم اکنون بخشی از مبلغ ۵ میلیارد دلاری را که وعده آن را داده بود، برای پروژه‌های انرژی، کشاورزی و حمل و نقل در ایران اختصاص داده است. طبق این گزارش، ایران و روسیه تصمیم دارند تا تجارت سالانه خود را ظرف سه سال اینده به ۴۰ میلیارد دلار برسانند.
طبق اعلام وزیر نفت کشورمان، تهران و مسکو همکاری‌های خود در بخش مالی و بانکی، پتروشیمی و انرژی هسته‌ای را به شکلی چشمگیر افزایش می‌دهند. او همچنین اعلام کرده است دو کشور توافق کرده‌اند تجارت دوجانبه را با واحد پولی خود انجام دهند
برخی طرف‌ها روسیه را عاملی برای توقف مذاکرات وین می‌دانند و این اخبار می‌تواند چندان برای این گفتگوها مثبت نباشد.
البته، دیبا، کارشناس‌ بازارهای مالی معتقد است: اگر اتفاق خاصی در فضای سیاسی جامعه رخ ندهد، نرخ دلار تا حدودی تعدیل می‌شود.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار پول

رئیس‌کل بانک مرکزی راهی واشنگتن شد

farzin
فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی به منظور دیدار و گفت و گو با مقامات صندوق بین‌المللی پول تهران را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
به گزارش ترقی آنلاین ، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی را در این سفر دکتر کریمی معاون امور بین‌الملل این بانک همراهی می‌کند.
جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول است.
صندوق بین‌المللی پول اخیرا با انتشار گزارشی در پایگاه داده‌های آماری خود با اشاره به افزایش ۱۴۱ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، اقتصاد ایران را در این سال به عنوان بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور نیز در پنجاه‌ و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی با اشاره به این آمار منتشر شده در صندوق بین‌المللی پول گفت: ایران در سال ۲۰۲۲ از نظر شاخص برابری قدرت خرید ۱۶۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است.

ادامه مطلب

بازار پول

نقش‌آفرینی بانک سینا در صنعت غذایی کشور

سینا
تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و هلدینگ صنایع غذایی سینا با هدف افزایش سطح تعاملات فی‌مابین و ارائه و دریافت خدمات بانکی و ارزی به امضا رسید.
به گزارش ترقی آنلاین ، غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل بانک سینا در این مراسم با استقبال از گسترش همکاری بانک با هلدینگ صنایع غذایی سینا گفت: بانک سینا همواره ارتباط خوبی با مجموعه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی داشته و این تفاهم‌نامه در راستای توسعه همکاری با این صنعت غذایی است. امیدواریم بانک سینا با تعاملاتی که با مجموعه‌های صنایع غذایی برقرار کرده است، نقش جدی‌تری در تأمین مالی زنجیره ارزش این صنعت و کمک به تأمین امنیت غذایی کشور و تولید ملی ایفا کند.
وی افزود: امیدواریم تعاملات بین دو مجموعه در آینده ابعاد گسترده‌تری به خود بگیرد و همکاری‌های راهبردی توسعه یابد.
فتحعلی با اشاره به اینکه بانک سینا از ظرفیت‌های قابل توجهی برای تأمین نقدینگی زنجیره تولید هلدینگ غذایی سینا دارد، تصریح کرد: در این تفاهم‌نامه تلاش شده است نیازمندی‌های هلدینگ صنایع غذایی سینا به عنوان شرکت اصلی و همچنین سایر شرکت‌های زیرمجموعه در خصوص انجام امور بانکی و ارزی شناسایی شده و برای آن‌ها در قالب‌های مختلف راهکار و خدمات معرفی شود تا تعاملات فی‌مابین به بالاترین سطح خود برسد.
حمیدرضا شیران، مدیرعامل هلدینگ صنایع غذایی سینا ضمن ابراز خرسندی از افزایش سطح تعاملات با بانک سینا گفت: امضای این تفاهم‌نامه و گسترش همکاری‌ها جزو اولویت‌های ما خواهد بود و تلاش داریم با فرایندهای جدید در فعالیت‌های مالی شرکت، از پتانسیل بانک سینا بهره بیشتری بگیریم.
گفتنی است گروه صنایع غذایی سینا، به عنوان یکی از مجموعه‌های غذایی مطرح کشور در صنعت غذا، با دارا بودن هشت رشته فعالیت، گستره وسیعی از محصولات و خدمات را در سطح استانداردهای ملی و بین‌المللی عرضه می‌کند.

ادامه مطلب

بازار پول

کارمزد کارت‌به‌کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی

cart
بخشنامه کارمزد کارت‌ به‌ کارت در اپلیکیشن‌های پرداختی ابلاغ شد.
به گزارش ترقی آنلاین، هزینه کارمزد کاربر برای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان؛ ۷۲۰ تومان می باشد.
بخشنامه اصلاح نظام کارمزد ۲۱ خردادماه عملیاتی می‌شود.
بر اساس تصمیم بانک مرکزی با اجرای بخشنامه، بانک صادرکننده کارت، بانک پذیرنده و خود پذیرنده به ازای هر تراکنش‌ مشمول کارمزد می‌شوند و مدل کارمزد کارت‌به‌کارت از طریق اپلیکیشن‌های پرداختی که با نام هاب فناوران شناخته می‌شود، هم تغییر می‌کند.
تا قبل از این بخشنامه، هزینه کارمزد کاربر برای تراکنش (انتقال وجه) زیر یک میلیون‌تومان ۶۰۰ تومان بود و حالا بر اساس این بخشنامه باید به ازای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان ۷۲۰ تومان کارمزد پرداخت شود.

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس