با ما همراه باشید

بازار سرمایه

سه شرکت دانش‌بنیان در مرحله درج نماد و عرضه در بورس هستند

355686541658259732
ترقی آنلاین:معاون ناشران و اعضای بورس تهران گفت: سه شرکت دانش‌بنیان در مرحله درج نماد و عرضه در بورس قرار دارند.
گزارش پایگاه خبری ترقی آنلاین:محمدامین قهرمانی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این پرسش که چه تعداد شرکت دانش‌بنیان در بورس حاضرند و چه تعداد در مرحله ورود به بورس هستند، اظهار داشت: از سال‌های قبل تاکنون 31 شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های تولید دارو، فولاد و همچنین شرکت‌های  داده محور PSP مانند خدمات تجارت الکترونیک پارسیان در بورس حضور دارند و در حال حاضر سه شرکت دانش‌بنیان در مراحل درج نماد و عرضه در بورس هستند که البته هنوز به بازار نیامده‌اند.
وی افزود: شرکت‌هایی که داده محور هستند، مانند دیجی‌کالا و اسنپ به عنوان شرکـت‌های دانش‌بنیان درخواست پذیرش در بورس داده‌اند و از حدود یک ماه قبل، یک پیوست به دستورالعمل پذیرش شرکت‌ها اضافه شد که مختص شرکت‌های دانش‌بنیان و داده محور است.
معاون ناشران و اعضای بورس تهران گفت: یکی از ویژگی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان این است که عمده دارایی‌های آنها نامشهود است و دارایی مشهود مانند زمین و ساختمان ندارند، بلکه عمده دارایی‌ شرکت‌ها مبتنی بر داده محوری است که قابلیت پذیرش در بورس یا فرابورس را پیدا کرده‌اند.
قهرمانی اظهار داشت: بعد از پیوست دستورالعمل پذیرش جلساتی با شرکـت‌های دانش‌بنیان برگزار کردیم که آنها مقدماتی فراهم کنند و هفته قبل نیز در 20 تیرماه همایشی برای تسهیل در پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس برگزار شد تا شرکت‌های دانش‌بنیان با بازار سرمایه آشنا شوند و دست‌اندرکاران بازار هم بدانند که کار شرکت‌های دانش‌بنیان چگونه است، از جمله اینکه شرکت‌ها باید آماده‌سازی شوند که بتوانند در بورس پذیرش بگیرند.
وی در پاسخ به اینکه چند درصد از دارایی شرکـت‌ها باید نامشهود باشد، عنوان کرد: برای شرکت‌های دانش‌‌بنیان باید حداقل 30 درصد دارایی‌ها نامشهود باشد، یعنی دارایی‌ها براساس داده محور و مبتنی بر تعداد کاربران باشد و این شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند سهام خود را صورت روش سلب حق تقدم در بورس عرضه اولیه کنند که این منابع به دست آمده مستقیماً داخل  شرکت‌ها می‌رود و صرف طرح‌های توسعه‌ای می‌شود.
معاون ناشران و اعضای بورس تهران در مورد  اینکه چه کسانی می‌توانند عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان را خریداری کنند، گفت: طبق پیوست دستورالعمل پذیرش، هیات پذیرش تصمیم می‌گیرد که سرمایه‌گذاران واجد شرایط در عرضه اولیه سهام مشارکت کنند و یا این که علاوه بر شرکتها چه کسانی بتوانند سهام عرضه اولیه آنها را خریداری کنند.
قهرمانی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان از سه ویژگی کاربرپایه بودن، داده محور بودن بر بستر اینترنت و داشتن دارایی نامشهود که حداقل 30 درصد باشد، باید دست کم دو شرط از سه شرط را داشته باشند و این شرکت‌ها نوپا و در حوزه اقتصاد دیجیتال فعال هستند و عرضه اولیه آنها معمولاً به روش سلب حق تقدم انجام می‌شود که پولی که از عرضه اولیه به دست می‌آید نیز به داخل شرکت می‌رسد.
وی ادامه داد: آخرین صورت‌های مالی و حسابرسی شرکت‌‌ها بررسی می‌شود، باید نسبت دارایی‌های نامشهود شرکتهای دانش بنیان به کل دارایی‌ها بیشتر یا مساوی 50 درصد باشد که عرضه اولیه سهام این شرکت‌ها به سرمایه‌گذاران واجد شرایط مانند صندوق سرمایه‌گذاری واگذار می‌شود و اگر نسبت دارایی‌های نامشهود به کل دارایی‌ها کمتر از 50 درصد باشد، سهام آنها به عموم مردم هم عرضه می‌شود که تشخیص این امر برعهده هیأت پذیرش بورس است.
معاون ناشران و اعضای بورس تهران در مورد اینکه فرایند پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به شرکت‌های دیگر چه تفاوتی دارد، عنوان کرد: فرایند پذیرش زیاد تفاوت ندارد، تاکنون 31 شرکت دانش‌بنیان در بورس پذیرفته شده‌اند و اخیراً‌ پیوست دستورالعمل پذیرش برای شرکـت‌های دانش‌بنیان، داده‌محور، کاربرمحور و دارای دارایی‌های نامشهود تأیید شده، اما دستور اصلی همان دستورالعمل پذیرش بورس مبنی بر داشتن صورت‌های مالی حسابرسی شده، سودآوری و جریان نقدینگی در شرکت‌ها است.
قهرمانی در مورد این که جلسات هیات پذیرش هر چند وقت برگزار می‌شود، گفت:‌ جلسات هیأت پذیرش به صورت هفتگی و منظم برگزار می‌شود، مگر اینکه دستور کاری وجود نداشته باشد. در مورد شرکت‌های داده محور مانند دیجی‌کالا، اسنپ، تپسی، دیوار، کافه‌بازار که برپایه دارایی نامشهود هستند، باید طبق پیوست دستورالعمل پذیرش عمل شود.
وی در مورد شرکت‌های معمولی در صف پذیرش گفت: حدود هشت شرکت معمولی در صف پذیرش و عرضه اولیه در بورس هستند، حدود هشت شرکت نیز در صف درج نماد قرار دارند.
معاون ناشران و اعضای بورس تهران در پاسخ به اینکه آیا عرضه‌های اولیه در بورس مانند سال 99 خواهد بود یا اینکه تغییر کرده است، بیان داشت: عرضه  اولیه سهام شرکت‌ها به روش‌ ثبت سفارش در بورس انجام می‌شود البته بستگی به ماهیت شرکت و هیأت پذیرش و همچنین وضعیت بازار دارد.
قهرمانی گفت:‌امروز در بورس تهران دو مورد عرضه اولیه به عموم مردم داشتیم که به روش ثبت سفارش یا بوک بیلدینگ صورت گرفت. در دستورالعمل پذیرش پنج روش برای عرضه اولیه وجود دارد.
وی افزود: عرضه‌های اولیه‌ای که توسط سهامدار عمده انجام می‌شود پول آن به دست سهامدار می‌رسد که می‌تواند آن را وارد شرکت کند یا در مسیر دیگری مصرف کند، اما عرضه اولیه به روش سلب حق تقدم این گونه است که حتماً پول به دست آمده وارد شرکت شده و صرف اجرای طرح‌های توسعه برای شرکت می‌شود.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازار سرمایه

آغاز پویش تامین مالی جمعی « شرکت مکث الکترونیک»

مکث الکترونیک
پویش تامین مالی جمعی شرکت مکث الکترونیک جهت تأمین سرمایه در گردش تولید انواع لوازم خانگی، از طریق سکوی تأمین مالی جمعی آی‌بی‌کراد آغاز شد .
به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن ، سرمایه مورد نیاز این طرح 25میلیارد تومان ودوره سرمایه گذاری 12ماه که اصل سرمایه در انتهای دوره سرمایه گذاری پرداخت خواهد شد .حداقل سرمایه گذاری در این طرح 10میلیون تومان و حداکثر 1.25میلیارد تومان تعیین شده است .
نرخ سود مشارکت در این طرح  30درصد سالیانه می باشد که به صورت ماهیانه به سرمایه گذاران پرداخت خواهد شد. همچنین تضامین این طرح ، ضمانت‌نامه تعهد پرداخت برابر اصل و فرع مبلغ تامین مالی، دریافت چک صیادی برابر اصل و فرع مبلغ تأمین مالی می باشد.
شرکت مکث الکترونیک  با هدف تولید لوازم خانگی در سال 1385 در استان سمنان آغاز به کار کرد و پس از گذشت هفده سال یکی از مجهزترین و مطرح ترین کارخانه‌های تولیدی در کشور محسوب می‌شود، در حال حاضر شرکت مکث الکترونیک مهدی‌شهر درتولید انواع لباسشویی‌های نیمه اتوماتیک، ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین ظرفشویی، تلوزیون  LED، کولر پرتابل و انواع جاروبرقی مشغول به فعالیت می باشد . این شرکت در سال‌های 1400 و 1401 به ترتیب درآمدی حدودا 218 میلیارد تومان و 383 میلیارد تومان را شناسایی کرده است .
سرمایه گذاران برای مشارکت در این طرح و دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه آی بی کراد و یا شعب سوپر مارکت های مالی شرکت تامین سرمایه تمدن مراجعه نمایند.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحدی شاخص بورس

شاخص 1
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در روند رو به رشد با افزایش ۱۳ هزار و ۴۳ واحد همراه شد.
به گزارش ترقی آنلاین، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به‌گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با 57 صدم درصد افزایش نسبت به روز قبل به رقم 2 میلیون و 288 هزار و 438 واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با افزایش 10 هزار و 884 واحد به رقم 773 هزار و 893 واحد رسید. ارزش روز بازار که ناشی از شرکت‌های حاضر در بورس است، به بیش از 8 میلیون و 427 هزار میلیارد تومان رسید.
معامله‌گران امروز بیش از 10 میلیارد سهام، در قالب 608 هزار معامله و به ارزش 8781 میلیارد تومان دادوستد کردند. امروز همه شاخص‌های بورس سبز شدند، به‌گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 57 صدم درصد افزایش یافتند.
این دو شاخص با معیار هموزن 1.4 درصد رشد کردند. شاخص آزاد شناور 57 صدم درصد، شاخص بازار اول بورس 57 صدم درصد و شاخص بازار دوم بورس 58 صدم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، مپنا، بانک تجارت، کشتیرانی جمهوری اسلامی، گل گهر، صنایع شیمیایی ایران و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به‌جای گذاشتند. در فرابورس ایران هم امروز روند رو به رشدی طی شد، شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 226 واحد به رقم 28 هزار و 826 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 601 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس 488 هزار میلیارد تومان شد.
معامله‌گران امروز بیش از 7.2 میلیارد سهام در قالب 375 هزار فقره معامله و به ارزش 5250 میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز نمادهای فولاد غدیر ایرانیان، مالی سپهر صادرات، بهمن دیزل و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای ایران خودرو دیزل، بانک دی و سنگ آهن گهر زمین بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود به‌جای گذاشتند.
 با توجه به اینکه شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه از نظر حاکمیت شرکتی در سطح بالاتری قرار دارند، شفافیت صورت‌های مالی و حساب‌ها در این شرکت‌ها بیشتر است، بنابراین اگر زمینه حضور شرکت‌های بیشتر در بازار سرمایه فراهم شود، علاوه بر اعمال حاکمیت شرکتی امکان دریافت مالیات واقعی از شرکت‌ها نیز فراهم می‌شود. بنابراین دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و همچنین افزایش استانداردهای مدیریتی شرکت‌ها باید از حضور شرکت‌ها در بازار سرمایه حمایت کند. بازار سرمایه در کنار بانک، باید سهم حداقل 30 درصدی از تامین مالی اقتصاد را برعهده بگیرد. در حال حاضر سهم بورس از تامین مالی حدود 12 درصد است.

ادامه مطلب

بازار سرمایه

ابلاغیه جدید سازمان بورس به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازارگردانی

بورس
بر اساس آخرین ابلاغیه مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
به گزارش ترقی آنلاین ، بنابر ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۲۵۲ مورخ ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، علی‌اکبر ایرانشاهی رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس بند ۵ هشتصد و شصت و ششمین صورتجلسه هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ به مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی ابلاغ کرد. متن ابلاغیه بدین شرح است:
انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.
بنابراین مقتضی است؛ مفاد اساسنامه و امیدنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی به شرح زیر اصلاح شود:
الف- افزودن یک بند به شرح زیر به ماده ۴۳ اساسنامه (هزینه‌های صندوق)
«پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار موضوع قرارداد خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت به عنوان هزینه بازارگردانی»
ب- افزودن یک بند به شرح زیر به بخش ۳۹ امیدنامه(هزینه‌های سرمایه‌گذاری در صندوق) :

 

عنوان هزینه شرح نحوه محاسبه هزینه
هزینه بازارگردانی اوراق بهادار با درآمد ثابت هزینه پرداختی به اشخاص ثالث بابت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت تحت بازارگردانی مطابق با قرارداد منعقده و مدارک مثبته

ادامه مطلب

نقل و نشر مطالب و کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ترقی آنلاین می باشد.

سئو و طراحی توسط | ایتوکس